MALATYA / BATTALGAZİ - Hayrettin Sönmezay İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz bahçesinde öğrencilerin,velilerin ve öğretmenlerin katılımları ile coşkuyla kutlandı. Anasınıfı ve İlkokulların gösterileri büyük beğeni topladı.

Ock

Okul müdürümüz Turan KAYA tarafından öğretmen,öğrenci,veliler ve bütün okul personelimize, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.dönemin başarı ile geçirilmesinde emekleri ve katkıları olan herkese teker teker teşekkür ederek konuşmasına başladı.1. Dönemin değerlendirmesi yapıldı , tatil sürecinde nelerin yapılmasını gerektiği vurgulandı ve öğrencilere huzur dolu dinlendirici bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu. Ardından İstiklal Marşımız söylendi ve öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemin sonuna gelirken öğrencilerimizin  sosyal, kültürel ve bilişsel yeteneklerini desteklemek adına okulumuzda düzenlenen dönem sonu faaliyetleri eğlendirici ve öğretici şekilde gerçekleşmiştir.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuza gelen sayın yazar Nilüfer Zontul AKTAŞ öğrencilerimize , öğretmenlerimize ve velilerimize sunumunu yapmış , Okul Müdürü Turan KAYA tarafından plaket takdimi gerçekleştirilmiştir. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okul Müdürümüz Turan Kaya tarafından okulumuzda görev yapmış ve emekliye ayrılmış olan Mehmet Emin KARAKAYIŞ'a , Mustafa GÜNEŞ'E , tayin nedeniyle okulumuzdan ayrılan Abdullah AKSOY'a ve Müdür Yardımcımız İzzettin DOĞAN'a plaket takdimi yapılmış, öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak ajanda dağıtılmıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize miras bıraktığı Cumhuriyetin 100. yıl dönümü etkinlikleri okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli mücadele kahramanları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

YAŞASIN CUMHURİYET

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli silah arkadaşlarının bize miras bıraktığı Cumhuriyetin 100.yılını kutlama hazırlığı içerisindeyiz

Haz

6 Şubatta yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için  kardeş okulumuz Erzurum Veli Vafık Kitapçıgil İlkokulu, gelirini okulumuza bağışlamak üzere kermes düzenledi.                                                                                                              Okul Müdürü Volkan AĞGER ve Okul Memuru Ali ÇELİK okulumuzu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. İki okul öğrencilerinin dayanışma ve yardımlaşma sembolü el izi etkinliği gerçekleştirildi.                                                            Bu güzel dayanışma örneği nedeniyle başta Okul Müdürü Volkan AĞGER olmak üzere öğretmen arkadaşlarımıza,  yürekleri sevgi dolu öğrenci kardeşlerimize , velilerine, yardım ve kermes sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Müdür Yardımcımız Abdullah AKSOY tarafından tasarlanan okul logomuz, Türk Patent ve Marka Kurumu tasarım tescilini almıştır.

May

Okulumuzda yapılan ''Münazara Turnuvası'' sonucunda 4. sınıflar kategorisinde 4/C sınıfı 3. sınıflar kategorisinde 3/C sınıfı birinci olmayı başardılar. Öğrenciler, ödüllerini okul müdürü Orhan ÖZALP'tan aldılar.

Kas

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Müdürlüğü´nde görevli Hemşire Canan YILMAZ ve Ebe Canan Şahin KARACA, okulumuzda öğretmenlere ve velilerimize ´´ Kanser Taramaları´´ sunumu yaptılar.

Nis

Okulumuz , Yeşilyurt Belediyesi Kent Konseyi işbirliği ile 21/04/2018 Cumartesi günü saat 10:00´da Fahri Kayahan Bulvarı Hilal Park´ta ´´ Minik Pedallarla Büyük Umutlara´´ etkinliği yapıldı.

Etkinliğin amacı ile ilgili bir konuşma yapan okul müdürü Orhan ÖZALP, çocuklara ve ailelere bisiklet sevgisi ve önemini kazandırmak, ulaşımın sadece araba olmadığını bisikletinde güvenli ,sağlıklı ulaşım aracı olduğunu kavratmaktır dedi.

Etkinlik; Öğrenci, öğretmen  ve velilerin birlikte bisiklet sürmesi, öğrencilere hediyelerin dağıtılması ile son buldu.

Kas

Anasınıfı A şubesi öğretmeni Çiğdem AKKAYA, öğrencilerine, ´´Sevgi Varsa Engel Yok´´  programındaki üstün performansları nedeniyle  ,velilerin hazırladığı ev yapımı yiyecekler ve pasta hazırlatarak sürpriz yaptı. Afacanların  mutluluğu gözlerinden okunuyordu.